• November 4, 2022

Hoe kun je energie besparen in de badkamer?

Het is belangrijk om energie te besparen waar je kan. In deze artikel leer je hoe je in de badkamer energie kan besparen.

Wat zijn de meest energiezuinige badkamers?

De meest energiezuinige badkamers zijn die waar de douche het grootste gedeelte van het waterverbruik uitmaakt. Een goede manier om te bepalen of je badkamer energiezuinig is, is door het waterverbruik te vergelijken met dat van andere huishoudens. Als je minder water gebruikt, bespaar je ook op de kosten voor verwarming en koeling.

Hoe kun je energie besparen in de badkamer?

In de badkamer kun je energie besparen door het volgende te doen:

-Zorg ervoor dat je doucheputje schoon is. Een verstopping in het doucheputje kan er namelijk voor zorgen dat het water niet goed wegloopt. Dit kan ervoor zorgen dat je meer water gebruikt dan nodig is om hetzelfde effect te bereiken.

-Gebruik een shower timer of stopwatch om ervoor te zorgen dat je niet langer in de douche staat dan strikt noodzakelijk is. Zo bespaar je niet alleen water, maar ook energie die wordt verbruikt om het water op te warmen.

-Zet de verwarming in de badkamer iets lager. Dit bespaart niet alleen energie, maar voorkomt ook dat je uitglijdt op een natte vloer.

Tips voor het besparen van energie in de badkamer

Als je energie wilt besparen in de badkamer, zijn er een aantal verschillende dingen die je kunt doen. Hieronder geven we een aantal tips:

-Zorg ervoor dat je de deuren en ramen van de badkamer goed dichthoudt als je er gebruik van maakt. Dit voorkomt dat warme lucht ontsnapt en zorgt ervoor dat het binnen warmer blijft.

-Installeer een thermostaat in de badkamer. Op die manier kun je precies regelen hoe warm het binnen moet zijn en hoef je niet meer te stoken dan nodig is.

-Gebruik energiezuinige verlichting in de badkamer, zoals LED-lampjes. Deze verbruiken minder stroom dan gewone gloeilampjes en gaan ook veel longer mee.

-Als je een douche neemt in plaats van een bad, bespaar je ook energie. Een douche neemt namelijk minder water en tijd in beslag dan een bad.